"Fabrica de vise", asa cum a fost numita Fabrica de Decoruri, a fost inaugurata de directorul Teatrului National Timisoara, Ada Hausvater, si de primarul Gheorghe Ciuhandu, in prezenta a numerosi artisti ai teatrului din Timisoara.

"Fabrica se intinde pe un hectar de teren concesionat de Primaria Timisoara, in Parcul Industrial Freidorf, iar productia va incepe in Luna septembrie. Acum inauguram doar hala in care se vor construi decorurile, productia urmand a fi inceputa in luna septembrie", a declarat, la inaugurare, Ada Hausvater.

Primele decoruri care se vor construi aici vor fi folosite la spectacolele Teatrului National Timisoara in stagiunea 2012-2013.

La randul sau, primarul Gheorghe Ciuhandu a spus ca era necesara o astfel de fabrica in Timisoara, deoarece cladirea Palatului Culturii nu este potrivita pentru confectionarea si asamblarea de decoruri.

Fabrica de Decoruri de la Timisoara este un proiect finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, valoarea investitiei fiind de 5.782.258 lei, fara TVA.

Pentru inceput, aici vor lucra 20 de persoane, angajati ai Teatrului National Timisoara, dar pe parcurs se vor face si angajari de personal.