Baietii au atacat baza de date a Western Union si au reusit sa preia, cu ajutorul unor programe, controlul asupra transferurilor de bani. Au furat asa 100.000 de euro de la diversi oameni din toata Europa.

Jandarmii il cautau pe liderul gruparii care ar fi spart baza de date a Western Union. Alexandru Klein a fost gasit in locuinta sa din Bucuresti si dus in fata procurorilor DIICOT. Alaturi de el a fost retinut si Bogdan Sima, un tanar de 30 de ani. Cel din urma ar fi creierul din spatele computerului.

Bogdan este acuzat ca a reusit sa treaca de zidul de protectie al firmei de transfer bani si sa introduca in sistem un virus.
Astfel, cand din Spania plecau datele cu transferurile de bani, in loc sa ajunga la destinatia corecta, erau deviate in calculatorul hakerilor. Apoi banii erau trimisi exact unde doreau suspectii: in conturi din tari ca Ungaria, Bulgaria, Franta, Italia.

Pagubitii sunt zeci de cetateni din toata Europa. Reprezentantii Western Union nu au prezentat inca un punct de vedere oficial.