Suma reprezinta veniturile aduse Google de anunturile publicitare ale farmaciilor canadiene, precum si veniturile obtinute de acestea din vanzarile pe piata americana, a anuntat Departamentul de Justitie.

Google a constituit anterior un provizion in aceasta suma, pentru un posibil acord privind practicile in domeniul publicitatii. Anunturile publicitare incriminate au condus in SUA la importuri ilegale de medicamente, controlate si necontrolate, care se comercializeaza cu prescriptie medicala.

Canada are reglementari proprii referitoare la medicamentele cu prescriptie, dar farmaciile din aceasta tara care vand astfel de produse rezidentilor din SUA nu sunt obligate sa le respecte.

Multe dintre aceste farmacii vand medicamente obtinute din alte tari decat Canada, care nu au legislatii adecvate in domeniul farmaceutic, a explicat Departamentul de Justitie.

Google a acceptat intr-o perioada publicitate din partea farmaciilor din strainatate, dar ulterior a restrans aceste anunturi la cele din SUA si Canada. Compania a anuntat in februarie 2010 ca interzice anunturile farmaciilor canadiene referitoare la vanzarea medicamentelor cu prescriptie medicala in Statele Unite.

Citeste si

Un an cum rar se pomeneste. Vom avea o productie de vin de doua ori mai mare fata de 2010. VIDEO

A traversat Europa fara sa consume un litru de combustibil si s-a oprit in Romania. VIDEO