"La solicitarea noului prim-ministru al Romaniei Mihai Razvan Ungureanu, Jeffrey Franks si Istvan Szekely vor vizita Bucurestiul marti, 21 februarie si miercuri, 22 februarie, pentru a se intalni cu noul guvern, pentru a discuta evolutiile economice recente si implementarea programului. Este o practica obisnuita atunci cand o tara care are un program in derulare cu FMI si UE isi schimba guvernul. Modificarea scrisorii de intentie convenita la inceputul lunii februarie nu este vizata", a declarat Tonny Lybek, reprezentant rezident al FMI in Romania si Bulgaria, intr-un comunicat transmis vineri, citat de Mediafax.

Premierul Ungureanu i-a invitat joi pe seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, si directorul pentru Romania al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Székely, sa vina la Bucuresti, pentru o "intalnire de lucru" pe teme economice actuale, care nu va viza si scrisoarea de intentie.

Scrisoarea de intentie a fost convenita de FMI si CE cu fostul premier Emil Boc, cu o zi inainte ca acesta sa demisioneze din postul de prim-ministru, iar Ungureanu sa preia conducerea Guvernului.

Citeste si:

Lectie de business: miliardarul care, cu 100 de lire sterline, a ajuns la un profit de 6 mld. dolari. Acum este in faliment