Georgescu a facut parte din Cabinetul Vacaroiu in perioada noiembrie 1992 - decembrie 1996, cand a fost ministru de stat.

In intervalul 1996-2004, Georgescu a fost deputat PDSR, devenit ulterior PSD, unde a ocupat pozitiile de vicepresedinte si presedinte al Comisiei pentru buget finante si banci. Pentru cateva luni in 2004, el a fost presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane, potrivit Mediafax.

Din octombrie 2004, Georgescu face parte din Consiliul de Administratie al BNR, iar de atunci este vicepresedinte CA si prim-viceguvernator al bancii centrale. Tot de atunci, Georgescu este membru in Comitetul de Supraveghere Bancara al Bancii Centrale Europene.

Georgescu si-a inceput activitatea in Ministerul Finantelor in 1976, cand a preluat functia de inspector si inspector principal in serviciile de control financiar din industrie, constructii, transporturi si cooperatia mestesugareasca, din cadrul Inspectiei Teritoriale Financiare de Stat Bucuresti.

In iunie 1992 a fost numit secretar de stat la Ministerul Finantelor, iar in Luna noiembrie a aceluiasi an a preluat fotoliul de ministru de Finante.

Din iulie 1999 este profesor universitar in cadrul Academiei de Studii Economice, iar in perioada iulie 1999 - 2007 s-a ocupat si de disciplina Institutii Financiare Internationale.

Georgescu a absolvit in 1976 cursurile facultatii Finante-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, iar in 1989 a obtinut doctoratul in finante, circulatie baneasca si credit la ASE. A mai urmat cursuri la Henry Bloch School of Business and Public Administration – University of Missouri Kansas City, Kansas City, SUA – Stagiu de cercetare stiintifica privind managementul financiar-bancar in conditiile economiei de piata. In mai 2004 a studiat la Institutul International pentru Dezvoltarea Managementului din Lausanne, Elvetia.

Daniel Chitoiu a fost presedinte al ANAF in guvernarea Tariceanu

Deputatul PNL Daniel Chitoiu, propus pentru portofoliul Economiei, este finul liderului PNL Dan Radu Rusanu si a fost presedinte al ANAF intre 2004 si 2008. Nascut la 11 iulie 1967 in Pausesti, judetul Valcea, Chitoiu este casatorit si are un copil.

In perioada 4 aprilie 2004 - 22 decembrie 2008, Chitou a fost presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Intre 15 martie 2001 si 2 martie 2005, Chitoiu a fost controlor financiar al Curtii de Conturi a Romaniei.

Absolvent al Academiei de Stiinte Economice Bucuresti, Daniel Chitoiu este doctor in economie, specializarea relatii financiar-valutare.

Chitoiu s-a facut remarcat prin prezenta in diverse Consilii de Administratie ale unor societati de stat. Conform presei, in 2006 Chitoiu a fost membru in CA ale CEC, SN Radiocomunicatii SA, iar la CN Imprimeria Coresi a fost membru in Asociatia Generala a Actionarilor.

El detine, potrivit celei mai recente declaratii de avere, un teren intravilan de 360 de metri patrati, dobandit in 2010. De asemenea, are o casa de locuit, in Capitala, de peste 450 de metri patrati, dobandita in 2010, precum si o masina Hyundai, fabricata in 2007. Sotia sa are bijuterii dobandite in perioada 1997-2010 in valoare de 12.500 de euro.