Efectele crizei in America: milioane de tineri se intorc sa stea cu parintii
Peste un milion de absolventi de colegii din Statele Unite, promotia 2008, nascuti in perioada istorica de "piata bull", cu dezvoltare rapida, care a incheiat secolul trecut, s-au intors anul trecut la casele parintesti din cauza problemelor economice, marcand un record in materie, relateaza Bloomberg.
Numarul tinerilor de 26 de ani care locuiesc cu parintii a crescut cu aproape 46% din 2007, potrivit datelor Biroului de Recensamant colectate de Centrul pentru Populatie al Universitatii Minnesota.
Anul trecut, numarul tinerilor cu varste de 18-30 de ani care locuiau cu parintii a crescut cu 3,9% fata de 2010, la 20,7 milioane de persoane.
Datele scot in evidenta dificultatile cu care milioane de tineri americani se confrunta in gasirea unui loc de munca, in urma celei mai lungi recesiuni de la Marea Depresiune.
Aproape un sfert dintre adultii americani de 18-30 de ani locuiesc in prezent cu parintii, iar numarul gospodariilor care reunesc mai multe generatii este la cel mai ridicat nivel in peste 50 de ani.
"A avut loc o schimbare de atitudine. Parintii sunt mai intelegatori, iar unii chiar se bucura", a declarat Kate Brooks, director pentru servicii de cariera la Colegiul pentru Arte Liberale al Universitatii Texas.
Numarul americanilor fara un loc de munca a crescut cu 60%, la aproximativ 12,5 milioane de persoane, de la 7,82 milioane de persoane in primul trimestru din 2008, potrivit datelor Bloomberg.
Rata somajului a atins un varf de 10% in octombrie 2009, iar in august a fost de 8,1%, cu mult peste nivelul de 5,1% din martie 2008.
Pe acelasi subiect: