Daca ar fi sa intocmim o lista cu argu­mente pro si contra locuirii in Bucuresti, ar arata destul de echilibrat. Pe de o parte, avem toate avantajele pe care le aduce capitala unei tari: aici sunt cele mai multe locuri de munca, cele mai mari salarii, cele mai mari sanse de a fi observat si de a observa, in acelasi timp, indeaproape, tot ce se intampla in economia romaneasca si in societate, in general.

Pe de alta parte, tot aici sunt si cele mai mari chirii, apartamentele sunt mai scumpe decat in alte orase, iar la piata platim mai mult pentru legume si fructe. Si prestatorii de servicii isi stabilesc intotdeauna tarife mai mari decat in restul tarii, scrie Ziarul Financiar.

Competitia este, de asemenea, mai mare, la fel si tentatiile de tot felul, iar toate acestea creeaza, in general, o presiune suplimentara pe cel care decide sa se mute din provincie in Bucuresti. Faptul ca in fiecare an mii de tineri din toata tara decid sa vina la facultate si sa ramana, in cele din urma, definitiv aici arata ca avantajele cantaresc mai greu decat deza­van­tajele vietii din Capitala.

Un studiu recent, realizat de A.T. Kearney, confirma ca angajatii din Bucuresti au cele mai mari salarii, cu o medie neta de 2.091 de lei pe luna.

Comparativ, in Cluj si Timi­soara, alte doua orase cu activitate econo­mica im­portanta, angajatorii ofera salarii cu circa 30% mai mici. La fel stau lucrurile si in cazul iesenilor, iar la Zalau si Calarasi diferentele sunt chiar mai mari de atat, salariile din aceste orase fiind la jumatate fata de nivelul din Bucuresti.

Citeste mai multe pe www.zf.ro