"In acelasi interval de timp, poate chiar mai scurt (de sase luni, n.r.) partidul de guvernamant impreuna cu coalitia trebuie sa finalizeze analiza fiecarui secretar de stat, fiecarui sef de agentie cu privire la performanta in actul de guvernare, iar acolo unde nu exista performanta, trebuie sa plece", a spus Boc.

El a subliniat ca aceasta analiza trebuie facut in primele sase luni ale anului in curs si trebuie sa priveasca toate partidele din cadrul coalitiei de guvernare.

"Deja avem un an de guvernare si cred ca este momentul sa facem aceasta evaluare la toate partidele din coalitie, pentru a stabili ce inseamna performanta in actul de guvernare, pentru ca, in ultima instanta, noi avem responsabilitatea guvernarii acestei tari iar romanii se uita in primul rand la noi cu privire la modul in care stim sa guvernam tara", a spus Boc.

El a aratat ca cei care nu vor face dovada performantei in actul de guvernare vor trebui sa plece.

"Acolo unde exista lipsa de performanta tebuie sa avem taria sa spunem colegului sau colegei noastre ca nu poate merge mai departe, daca vrem, ca partid, sa avem crediblitatea necesara pentru a castiga urmatoarele alegeri", a spus Boc.