"In ceea ce priveste cadrul care vizeaza dezvoltarea mediului de afaceri, Romania va continua sa promoveze trei masuri importante care vizeaza sustinerea atragerii investitorilor germani in tara noastra: mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, neimpozitarea profitului reinvestit, adoptarea legii parteneriatului public-privat ce va permite dezvoltarea unor importante proiecte comune romano-germane pentru modernizarea infrastructurii din Romania", a spus Boc, la sfarsitul intalnirii cu Angela Merkel.

El a aratat totodata ca a discutat cu oficialul german despre posibilitatea extinderii cooperarii bilaterale in domenii precum transporturile, turismul, agricultura, energia regenerabila.

"Am discutat si despre faptul ca statul roman face toate eforturile ca sa isi onoreze obligatiile financiare pe care le are fata de firme, inclusiv fata de firmele germane, astfel incat datoriile pe care statul le are fata de acestea sa nu constituie un element de blocaj in economie", a adaugat Boc.

Intrebata la randul sau de jurnalisti daca a discutat cu premierul Boc despre datoriile in valoare de 143 milioane euro fata de firmele germane si daca a primit un raspuns pozitiv, Angela Merkel a raspuns afirmativ.

"Am discutat si am subliniat ca astfel de situatii se raspandesc si nu sunt productive pentru climatul investitional. Considerand aceste restrictii privind bugetul public, totusi prim-ministrul a afirmat ca, pas cu pas, aceste cazuri vor fi tratate in sensul unui climat investitional imbunatatit. Important este sa nu ramana niste cazuri vechi si sa avem o situatie cu dificultati altfel decat este cazul", a spus cancelarul german.