Seful statului s-a referit la legea care prevede inghetarea pensiilor si salariilor in anul 2012 si care a fost contestata de opozitie la Curtea Constitutionala, informeaza Mediafax.

"Toti trebuie sa intelegem ca nu mai putem trai imprumutand bani pentru consum. (...) Politic, si pentru mine, si pentru Guvern ar fi foarte usor sa o facem pe generosii, condamnand tara in anii urmatori", a adaugat Traian Basescu

Seful statului a adaugat ca "un an, pana la alegeri, poti supravietui facand lucruri demagogice".

Traian Basescu a aratat insa ca "am mai trait aceasta experienta", in 2007-2008 si ca trebuie invatat din ea.

USL a anuntat, miercuri, depunerea la CC a sesizarilor privind legea de aprobare a OUG 80/2010 prin care se ingheata pensiile si salariile

Viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a precizat, intr-o conferinta de presa, ca USL contesta faptul ca s-a incalcat bicameralismul constitutional prin faptul ca in Camera Deputatilor s-a supus aprobarii un text diferit de cel al Senatului la aceasta lege si la cea a arhivelor naţionale. 

"La Camera Deputatilor a fost introdus un capitol nou in Ordonanta 80 fata de cum s-a intrat in Parlament si in Senat", a spus Nicolaescu, adaugand ca s-au introdus referiri privind taierea salariilor si pensiilor.  El a adaugat ca un alt motiv de contestare este incalcarea dreptului la trai decent si la pensie prevazut in Constitutie. 

Nicolaescu a aratat ca, in cazul in care Curtea Constitutionala respinge contestatia, USL va cere presedintelui Traian Basescu sa nu promulge aceasta lege "imorala si ilegala", iar in cazul in care acesta refuza, "se va aduna la dosarul suspendarii presedintelui inca o argumentatie, inca o motivatie". 

La randul sau, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a sustinut, in aceeasi conferinta de presa, ca premierul Emil Boc si PDL "mint", iar acest lucru este demonstrat de faptul ca, lunea trecuta, acestia au anuntat cresterea salariilor si pensiilor, iar seara "au venit marlaneste" cu articolele la ordonanta 80 care ingheata pensiile si salariile, dar "de fapt taie salarii si pensii".