"BNR e un continuu profesor. Ia intrebati pe vreunul din ei daca vrea sa fie ministru al Finantelor sau prim-ministru", a spus Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a facut aceasta declaratie in contextul in care vorbea despre faptul ca sunt foarte multi care "dau lectii la televizor", dar, daca vrei sa ii inviti sa isi asume o responsabilitate, nu accepta.

"Viata de responsabil la varf nu este usoara. (...) Sunt foarte multi care prefera sa dea lectii decat sa-si asume raspunderea", a mai spus sefului statului.

"Sunt foarte multi care prefera sa dea lectii. Va pot enumera vreo zece. Dar ia sa vina ministru al Finantelor. E foarte usor sa dai din gura", a sustinut Basescu.

Presedintele Romaniei a adaugat ca ii invita pe cei care isi dau cu parerea la televizor, vrand sa para profesionisti, sa vina in arena, sa actioneaza, nu doar sa comenteze.

"Cei care dau la televizor lectii sa-mi dea un telefon: «Vreau sa fiu prim-ministru». Cred ca ar fi o singura interpretare: ca e setos de munca", a explicat acesta.

Ce spune consilierul sefului bancii centrale, Adrian Vasilescu, despre declaratia Presedintelui

"Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a fost si prim-ministru", a mentionat Adrian Vasilescu, consilier al sefului bancii centrale, vis-a-vis de cele afirmate de Traian Basescu, astazi la RRA, privind neasumarea oficialilor BNR a unor functii precum cea de premier sau ministru al Finantelor.

Mugur Isarescu a fost premier din decembrie 1999 pana in noiembrie 2000, cand a candidat la Presedintie, insa a obtinut in primul tur de scrutin doar 9,5% din voturi.