Masivul Postavarul, ora 9 dimineata. 6 austrieci s-au apucat sa instaleze 19 stalpi de telescaun. Nu conteaza ca a nins si e ger. Oamenii s-au pus pe treaba. Montarea telescaunului de pe drumul rosu s-a facut in zbor, iar instalarea unui singur stalp a durat numai 7 minute.

"Elicopterul ia fiecare piesa si o pune exact in locul in care trebuie. Ei fac treaba asta de ani de zile. Din asta isi castiga ei existenta. Nu isi prind degetele in stalpi", a spus razand inginerul Wolfgang Kaqer.

In oras, pe o vreme mult mai blanda, cativa muncitori romani au misiunea sa mute un stalp de curent electric. E gata pus la pamant. Trebuie doar taiat si incarcat. Sunt sase, dar pentru inceput doar unul lucreaza. Colegii lui fumeaza, sprijina masina de interventie, stau cu mainile in buzunar sau privesc in zare.

Intre timp, pe partie, nimeni nu zaboveste o clipa.

La ora 15, muncitorii nostri din oras sunt mai multi, dar tot degeaba. Inca trei colegi merg agale sa-i ajute...cu un sfat. Deocamdata studiaza terenul. Le-a luat 26 de minute sa taie cu flexul legaturile metalice. Sus, pe partie, in numai 26 de minute, 4 stalpi de cateva tone aveau deja fundatie.

In sfarsit, a venit si la noi macaraua si a durat inca 5 minute pana cand stalpul romanesc a fost incarcat intr-o masina. Sus, dupa sase ore si jumatate, muncitorii straini au terminat o lucrare programata sa dureze trei zile. Lectia austriaca a fost predata. Noroc bun.