Astfel, decizia ar putea reprezenta un precedent pentru alte mii de cazuri care au apărut în urma scandalului Dieselgate, informează AFP, preluată de Agerpres.

În replică, Volkswagen a anunţat într-un comunicat că va propune soluţii amiabile pentru a soluţiona o mare parte din cele 60.000 de proceduri individuale care sunt în prezent pe rol în Germania.

Herbert Gilbert, 65 de ani, un reclamant din landul Rhineland-Palatinate, a încercat să obţină de la Volkswagen întreaga sumă de 31.500 de euro pe care el a plătit-o în 2014 pentru a achiziţiona un automobil second hand Volkswagen Sharan.

Un an mai târziu, în luna septembrie 2015, a izbucnit scandalul Dieselgate după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Prin echiparea automobilelor sale cu un software capabil să falsifice rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Volkswagen a "înşelat cu bună ştiinţă şi sistematic, timp de mai mulţi ani, autorităţile, într-o optică de profitabilitate", a apreciat judecătorul Stephan Seiters. În aceste condiţii, cei care au cumpărat autovehicule implicate în scandalul Dieselgate au dreptul, în principiu, să primească despăgubiri, a decis cea mai înaltă instanţă de drept comun din Germania.

Cu toate acestea, suma care trebuie plătită de Volkswagen motoriştilor germani depinde de kilometrajul maşinii, ceea ce înseamnă că este exclusă o rambursate integrală a preţului de achiziţie, a precizat Curtea Federală de Justiţie.

Această decizie deschide calea pentru alţi câteva mii de deţinători de autovehicule Volkswagen din Germania să solicite la rândul lor despăgubiri.

În luna februarie a acestui an, Volkswagen AG a ajuns la un acord cu Federaţia Asociaţiilor de Consumatori din Germania (VZBV) şi a acceptat să plătească 830 de milioane de euro pentru a evita un proces colectiv. Cei 830 milioane de euro vor fi împărţiţi între cei aproximativ 260.000 de şoferi care au dat VW în judecată. Suma exactă va depinde de model şi de anul de fabricaţie al maşinii.

Anterior, Volkswagen a ajuns la înţelegeri în valoare de 25 de miliarde de dolari în SUA şi alte ţări.