Cresterea salariilor va avea loc in concordanta cu un acord negociat de sindicatul IG Metall pentru sectorul metalurgic, care inglobeaza si principalii concurenti ai VW.

Potrivit acordului, 3,4 milioane de salariati germani vor beneficia de cresteri ale remuneratiilor. In cazul VW, in urmatoarele 13 luni va avea loc si angajarea a 3.000 de salariati temporari.

Grupul auto german are peste 500.000 de angajati la nivel mondial. Acordul incheiat in aceasta saptamana se refera doar la angajatii celor sase fabrici detinute de VW in vestul Germaniei, precum si la 5.000 de salariati ai VW-Bank. VW s-a aflat in negocieri cu sindicatul timp de mai multi ani, pentru un acord salarial corect.

Rezultatele record realizate de grupul auto anul trecut, cu un profit net de peste 15 miliarde de euro, au furnizat argumente IG Metall, care a revendicat o majorare a salariilor de 6,5%, astfel incat angajatii sa profite de succesul companiei.

"Suntem la limita permisa de concurenta internationala dura din industria auto", a declarat Horst Neumann, director de personal la VW.

In Germania exista in acest an o tendinta clara de crestere a salariilor, saptamana trecuta fiind incheiat un acord de acest tip si in cazul industriei chimice, in timp ce in sectorul bancar au inca loc negocieri.