Investiţia grupului german va fi făcută în proiecte vizând întreaga gamă de modele produse la uzina din Slovacia şi va conduce la crearea a 2.000 de locuri de muncă în următorii ani, a declarat la rândul său directorul de personal de la VW, Sebastian Krapoth.

"Investiţiile totale la Bratislava sunt preconizate să se ridice la un miliard de euro. Este o investiţie în întreaga gamă de modele de la Volkswagen Slovakia", a spus Oliver Gruenberg, la o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că planul nu prevede majorarea capacităţii totale de producţie la uzina din Slovacia, care anul trecut a fabricat 377.750 de automobile. Această uzină, de pe porţile căreia ies în special modele de top, precum Audi Q7 şi Porsche Cayenne, exportă peste 99% din producţia sa.

Industria auto, compusă din Volkswagen şi alţi trei producători auto, este coloana vertebrală a sectorului manufacturier din Slovacia şi asigură cea mai mare parte a exporturilor acestei ţări. Slovacia produce de două ori mai multe automobile decât Italia, la o populaţie de zece ori mai mică.

Constructorul auto ceh Skoda, divizie a grupului Volkswagen, a anunţat şi el vineri că producţia modelului premium Superb va fi transferată din Cehia în Slovacia. Modelele Skoda Superb şi Volkswagn Passat împart aceeaşi platformă şi multe componente.

Anunţul referitor la noi investiţii în uzina din Slovacia vine după ce Volkswagen a renunţat la proiectul care viza construirea unei uzine în Turcia. Însă majorarea investiţiilor în Slovacia riscă să provoace nemulţumiri la divizia din Cehia a Volkswagen, Skoda Auto, unde au fost construite automobilele marca Superb în ultimele două decenii.