"Era intr-o stare foarte proasta, foarte ruginita. Nimeni nu a iubit-o si nu a ingrijit-o timp de 20-25 de ani", spune Derek Hood, cel care a redescoperit-o in 2011, alaturi de Jeff Lotman.

Hood detine JD Classics, o firma britanica specializata in restaurarea modelelor clasice Jaguar.  

Hood si Lotman au petrecut 18 luni si 5.500 de ore pentru restaurarea masinii, pe care au poreclit-o "Jabbeke Jag".

Majoritatea partilor au fost inlocuite, in timp ce altele au fost reconstruite de la zero. De exemplu, interiorul este de la cockpit al unui avion, vopsit manual si contine insertii de lemn.   

"De fiecare data cand iei o masina ca asta, pe care vrei sa o restaurezi, totul trebuie facut ca la carte. Provocarea consta in faptul ca unele parti componente sunt facute special pentru aceasta masina, asa ca nu exista altele de rezerva", explica Lotman.  

Norman Dewis, cel care a condus-o spre obtinerea recordului de viteza, a acordat si el o mana de ajutor in cadrul proiectului, explicand unde trebuie sa fie asezata fiecare componenta.

Pretul total al restaurarii a fost de aproape un milion de dolari (mai precis, 929.460 dolari), dar sunt toate sansele ca, odata scoasa la vanzare, masina sa obtina un pret cu mult peste aceasta suma.