Dupa succesul din Romania al SUV-ul de la Mioveni, dealerii de autovehicule scot anul acesta la inaintare concurenti directi pentru Dacia Duster.

"Este un SUV compact, atat de oras cat si de drum lung. Vine acum si cu motorizare diesel, iar dupa primele 6 luni de la lansare vedem ca a prins foarte bine la clientii romani. Avem comenzi si pentru urmatoarele luni”, spune un reprezentant Opel in Romania.

Din aceeasi gama, pe langa Opel Moka, la targul auto din fata Parlamentului, sunt expuse si modele Kia Sportage sau Peugeot 3008. Pot ajunge in garajul celor interesati pentru preturi intre 14 mii si 17 mii de euro. Cat despre dotari, vorbim de sisteme de conectare la smartphone-ul soferului, siguranta cu pana la 10 airbag-uri si motoare de capacitate mai mare.

Pentru ca este de ani buni cel mai bine vanduta masina noua din Romania, Dacia Logan are si ea tot mai multi concurenti veniti de peste granita, mai ales ca noua generatie nu mai este atat de ieftina ca prima. Sub 10 mii de euro, cu reducere, gasim oferte pentru modele asiatice de la Hyundai, Suzuki sau Kia, ori europenele de la Peugeot si Fiat.

Masini sunt, cumparatori mai putini. Prefera sa pastreze ce au, dar ii descurajeaza si timbrul de mediu, care pentru o masina noua poate ajunge si la 1.000 de euro. Dealerii auto spera insa sa aduca primavara si in acest domeniu, in care anul trecut au fost cele mai proaste vanzari din ultimii 14 ani. S-au vandut putin peste 66.000 de masini noi, iar cele mai cumparate marci de import au fost Skoda, Volkswagen si Ford.