Vânzarea valorifică creşterea "meteorică" de la bursă a acţiunilor din ultimele opt luni şi vine la doar două săptămâni după ce directorul general Elon Musk declarase că firma are suficient numerar pentru finanţare şi nu are nevoie să obţină mai mulţi bani.

Musk va cumpăra acţiuni în valoare de zece milioane de dolari, în timp ce miliardarul Larry Ellison, membru al Board-ului, va achiziţiona titluri în valoare de un milion de dolari.

Banii obţinuţi vor fi utilizaţi de Tesla pentru întărirea bilanţului, potrivit Agerpres.

Din iunie 2019, valoarea acţiunilor s-a împătrit, iar joi dimineaţă se tranzacţionau la 768,33 dolari per titlu.

Anul trecut, Tesla a înregistrat pierderi de 862 milioane de dolari. Datoria companiei a crescut de la 9,4 miliarde de dolari la finalul lui 2018 la 11,6 miliarde de dolari la 31 decembrie 2019.

În ianuarie, Tesla a devenit primul producător auto american listat la bursă a cărui capitalizare a depăşit pragul de 100 de miliarde de dolari, mai mare decât capitalizările combinate ale Ford Motor şi General Motors.

Depăşirea pragului unei capitalizări de 100 de miliarde de dolari survine la mai puţin de o lună de când acţiunile Tesla au depăşit nivelul de 420 de dolari pe unitate, preţ la care directorul general al Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter, în august 2018, că doreşte să retragă compania de la bursă.

Creşterea din ultima perioadă a acţiunilor Tesla a fost alimentată de profitul trimestrial raportat de companie în octombrie, de ştirile privind începerea producţiei la noua fabrică a companiei din China şi de livrările anuale peste aşteptări.