Herbert Diess susţine că la baza acestor previziuni este faptul că performanţa chip-urilor de calculator se dublează la fiecare 18 luni, iar progresele realizate în domeniul inteligenţei artificiale urgentează şi ele dezvoltarea de autovehicule autonome.

"Ne putem aştepta ca în curând sisteme să fie capabile să gestioneze chiar şi cele mai complexe situaţii create de condusul autonom", a declarat Herbert Diess pentru săptămânalul german WirtschaftsWoche, potrivit Agerpres.

Diess a dezvăluit că în urmă cu un an şi jumătate a călătorit el însuşi cu un automobil autonom dezvoltat de firma americană Waymo. "A fost impresionant. Într-un regim de trafic lejer, cu vreme bună şi o viteză mai mică de 70 de kilometri pe oră, totul funcţionează destul de bine", a spus Herbert Diess.

Acesta s-a declarat impresionat şi de performanţele producătorului american de automobile electrice Tesla. "Unul din punctele tari ale Tesla este că graţie flotei sale din ce în ce mai mari de vehicule, ei colectează constant date şi utilizează inteligenţa artificială pentru a-şi îmbunătăţi constant sistemul. Putem spune că Tesla nu este doar o companie auto ci o reţea neuronală care învaţă să conducă din ce în ce mai bine", susţine directorul general de la Volkswagen.

Diess a plecat de la BMW în 2015 şi în ultimii ani a ajutat Volkswagen să se reformeze după scandalul Dieselgate graţie unui plan de investiţii în valoare de 73 miliarde de euro în vehiculele electrice.