Conform publicatiei germane Bild am Sonntag, directorul general Matthias Muller va sugera luni, la reuniunea comisiei care stabileste ordinea de zi a Consiliului de Administratie, reducerea voluntara a bonusurilor, cu 30%. Reprezentantii grupului german nu au comentat informatiile aparute in Bild am Sonntag, scrie Agerpres.

Reuniunea de luni ar urma sa pregateasca sedinta Consiliului de Administratie din 28 aprilie, la care vor fi prezentate rezultatele financiare pe 2015 si acordarea bonusurilor.

Propunerea vine dupa ce unul dintre actionarii majoritari, landul Saxonia Inferioara, a criticat recent planurile VW de a plati bonusuri principalilor directori, intr-o perioada in care se reduc costurile din cauza scandalului emisiilor.
Sindicatele sunt ingrijorate ca aceste reduceri de costuri vor avea ca rezultat concedieri masive la fabricile companiei.

Luna trecuta, Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a decis sa accelereze un program de reducere a costurilor la divizia VW, principala marca a grupului Volkswagen, precizand ca a identificat aproximativ 3.000 de locuri de munca ce urmeaza sa fie desfiintate in Germania pentru a face fata costurilor generate de scandalul manipularii emisiilor poluante. O serie de directori si lideri sindicali de la marca VW au anuntat ca acei aproximativ 100.000 de angajati ai acestei divizii vor primi un bonus pentru 2015, dar ca acesta va fi mai mic decat cel de 5.900 de euro acordat pentru rezultatele din anul 2014.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca, in perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.