"Cadillac-ul" presedintelui american are 6 metri si prinde 100 de km/h (limitat din motive de securitate). Masina consuma 11 litri / 100 km. Obama are in spate toate gadget-urile si o linie de comunicatie directa cu Pentagon-ul. Limuzina prezidentiala este dotata si cu arme, camera infrarosu, tunuri cu gaze lacrimogene, sistem automat de extinctie pentru incendii si sange de schimb pentru presedinte in cazul accidentelor.  

Caroseria este aliaj din titan, otel si ceramica. Geamul din dreptul soferului este singurul care se deschide, fix 7.5 cm pentru a plati taxele de drum sau pentru a discuta cu serviciile secrete. Grosimea usii este de 20 de cm si are greutatea uneia de Boeing 757. Soferul este antrenat de CIA. Proiectantii s-au gandit si la posibilitatea unei explozii, as ca au blindat si rezervorul de benzina. Ultima dotare de siguranta este oxigenul, tinut in niste rezerve speciale din portbagaj. 

Desi arata ca un Cadillac, masina nu este Cadillac. Chiar deloc. Este un Chevrolet Kodiak (pickup enorm, masina utilitara). Sasiul, motorul diesel si transmisia sunt toate de pe Kodiak. S-a ales un motor diesel pentru reducerea riscurilor de explozie. Benzina are putere calorica mai mare, adica e "mai"  exploziva. 

The Beast (asa cum e supranumita limuzina lui Obama) are un avion personal care o transporta impreuna cu o a doua limuzina si cu un Chevrolet Suburban blindat.   

Sursa foto: Jalopnik