BNR ia in calcul cea mai ieftina oferta” a declarat pentru incont.ro consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca recent lansatul model Dacia Duster are cel mai mic pret in categoria masini de teren si nu doar din Romania ci din intreaga lume. A fost desemnat de World Records Academy “ cel mai ieftin SUV din lume”.

Vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, a confirmat participarea la licitatia organizata de BNR pentru achizitia a 50 de masini de teren.

Le-am facut o oferta foarte buna pentru versiunea de top Dacia Duster 4X4 diesel. Licitatia nu s-a incheiat dar avem incredere ca oferta noastra este luata in discutie”, a declarat pentru incont.ro Constantin Stroe, vicepresedinte Automobile Dacia.

Varful de gama al modelului Duster este versiunea Laureate 1,5 dCi 4X4 cu 110 CP. Masina are un pret de baza de 15.600 de euro. Este varianta pe care a cumparat-o si presedintele Traian Basescu, primul client al SUV-ului romanesc.

La un calcul initial, 50 de Dacia Duster versiunea de top ar costa 780.000 de euro.

Dar oficialul Dacia a subliniat faptul ca a oferta a fost facuta la un pret special avand in vedere si numarul de masini si impactul de imagine pe care l-ar avea faptul ca BNR alege sa-si doteze parcul auto cu SUV-ul romanesc.

Banca Nationala a Romaniei  a anuntat recent ca vrea sa achizitioneze prin leasing operational 50 de autoturisme de teren, cu o valoare de 1,2 milioane euro, fara TVA. Contractul de leasing va avea o durata de 48 de luni.

Ofertele au fost depuse pana in data de 16 aprilie, Banca Nationala urmand sa analizeze ofertele si sa ia o decizie in perioada urmatoare.

Contractul care va fi semnat cu furnizorul auto nu intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice si nici nu se inscrie intr-un proiect finantat din fonduri europene.