Cel mai scump model vandut pe final de an a fost un Maybach 57S in valoare de 500.000 de euro, livrat de Mercedes-Benz Romania, urmat de un Rolls Royce Phantom de peste 400.000 de euro si un Ghost de aproximativ 300.000 de euro.

"Am livrat un Maybach 57S de peste 500.000 de euro la inceputul acestei luni. Acesta este ritmul pe care poate piata locala sa-l ofere si sa-l aiba, de o masina pe an", a spus Valeriu Zaharia pentru Ziarul Financiar, directorul de vanzari si marketing al Mercedes-Benz pentru divizia de auto­turisme.

In ultimii trei ani piata automobilelor de lux si superlux a fost marcata de numarul mare de masini restituite companiilor de leasing de catre firme care nu au mai putut achita ratele, pe fondul crizei economice. Sin­gurul brand care s-a mentinut constant pe aceasta piata a fost Ferrari care in fiecare an a livrat aproximativ 20 de masini, toate acestea avand un pret de cel putin 200.000 de euro. Marca italiana este adusa pe piata locala de compania Forza Rossa, con­tro­lata de fostul ministru al sanatatii din partea PSD, Ionut Bazac.

Citeste continuarea pe www.zf.ro