In cursul lunii aprilie s-au inregistrat intrari de 924 milioane euro, reprezentand, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si altele.

Luna trecuta, Ministerul Finantelor a atras din piata 581,4 milioane euro, printr-o licitatie de obligatiuni in valuta. Rezervele valutare au consemnat in aprilie si iesiri de 721 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,75 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 aprilie 2013 au fost de 36,16 miliarde euro, fata de 36.38 miliarde euro la 30 martie 2013, reducere cauzata de scaderea cotatiilor aurului.

Platile scadente in luna mai 2013 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 1,17 miliarde euro.