Compania chineză Contemporary Amperex Technology Co. Ltd, unul dintre cei mai mari producători la nivel global de baterii pentru maşini electrice, anunţă că, folosind un nou proces de producţie, a reuşit să creeze baterii care să funcţioneze aproximativ 2 milioane de kilometri sau 16 ani, scrie News.ro.

Garanţiile oferite în prezent de producători pentru baterii se opresc sub 300.000 de kilometri. Asta înseamnă că a fost făcut un salt de peste 6 ori mai mare pentru fiabilitatea bateriilor pentru automobile electrice.

Citește și: Un start-up românesc va construi o rețea de încărcare ultra-rapidă a mașinilor electrice

Aceste baterii, ca şi bateriile de smartphone-uri şi orice baterii în general, îşi micşorează capacitatea de înmagazinare a energiei în timp, ceea ce le face să ţină din ce în ce mai puţin şi să nu mai poată fi folosite deloc la un moment dat.

Un salt din punctul de vedere a duratei de viaţă a bateriilor este important pentru industrie, deoarece bateria este cea mai costisitoare componentă a unei maşini electrice.

Cei de la CATL nu descriu felul în care au ajuns în acest punct, însă spun că Elon Musk a fost deja să verifice noile baterii şi a decis să le folosească pe viitorul Tesla Model 3 sedan, care va fi construit în fabrica din Shanghai. Până acum, Tesla folosea baterii dezvoltate de LG şi Panasonic.

Citește și: Este oficial! Mașinile electrice le înlocuiesc pe cele diesel în Europa. Anunțul constructorilor de automobile

Oficialii companiei chineze mai spun că pot demara imediat producerea noilor baterii şi că acestea costă doar cu 10% mai mult decât celelalte baterii pentru maşini electrice.

În afară de Tesla, CATL produce baterii pentru mari producătorii auto, precum BMW AG şi Toyota Motor Corp.