Acordul, anuntat prima oara in luna mai, a fost semnat intr-un hotel din Moscova de presedintele director general al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, si partenerii rusi de la compania de stat Rostekhnologuii.

"Aceasta zi marcheaza o noua etapa a parteneriatului nostru cu Avtovaz:, la care Renault detine o participatie de 25% din 2008", a declarat Ghosn intr-o conferinta de presa.

Concret, Renault-Nissan si Rostekhnologuii, care detine in prezent 36% din actiunile Avtovaz, vor forma o companie mixta, Alliance Rostec Auto.

Alianta franco-japoneza va investi treptat 23 de miliarde de ruble (577 milioane euro) in compania mixta, astfel ca in primul semestru din 2014 va ajunge la o participatie de 67,13% la aceasta. Compania mixta va detine la randul ei 74,5% din Avtovaz.

"Acordul semnat astazi permite Renault sa obtina controlul asupra Avtovaz, principalul constructor rus de automobile, prin marca Lada, cunoscuta in toata lumea", a spus Ghosn.

El a subliniat ca Rusia a devenit deja a treia mare piata pentru Renault, dupa Franta si Brazilia.

Renault-Nissan anticipeaza ca vanzarile auto din Rusia vor depasi 2,9 milioane de unitati in acest an si 4 milioane de unitati pana in 2020, urmand sa devina cea mai mare piata din Europa.