Renault colaborează de aproape 50 de ani cu firma turcă Oyak, iar la finele lunii iunie cele două părţi şi-au prelungit parteneriatul pentru încă 27 de ani.

"Cu peste 7.000 de angajaţi, Oyak Renault de la Bursa este un centru industrial important care livrează autoturisme atât pentru piaţa locală cât şi la export...Turcia este una dintre primele 10 pieţe globale pentru Renault Group, care în prima jumătate a lui 2018 a controlat o cotă de 19,4%", a informat grupul francez într-un comunicat de presă.

Nicolas Maure, vicepreşedintele Renault și fost șef al Automobile Dacia, a subliniat că grupul monitorizează cu atenţie recentele evoluţii financiare din Turcia, dar cu toate acestea va continua să dezvolte noi proiecte în Turcia.

"Reînnoirea acordului de parteneriat este o dovadă a încrederii noastre în această ţară. Turcia este o ţară foarte importantă pentru noi. Vom continua să dezvoltăm noi proiecte pentru Renault, cea mai mare marcă de pe piaţa din Turcia", a spus Maure.

În luna iulie, în presa din Turcia au apărut informaţii potrivit cărora Renault să pregăteşte să facă din Turcia o bază pentru producţia de vehicule hibride iar primul motor hibrid al mărcii franceze va fi asamblat la uzina de la Bursa. Acest motor va fi utilizat pentru cea de a cincea generaţie a modelului Clio, produs la Bursa.

Lira turcească a pierdut aproximativ 40% din valoare în raport cu dolarul de la începutul acestui an, pe fondul îngrijorărilor cu privire la efectele influenţei preşedintelui Tayyip Erdogan asupra economiei, al apelurilor sale repetate pentru dobânzi mai mici şi al înrăutăţirii relaţiilor cu SUA.