Semnarea de către CFE-CGC a acestui acord vine după o decizie similară anunţată luni de Force Ouvriere, cel de al patrulea mare sindicat de la Renault.

În condiţiile în care cele două sindicate reprezintă împreună mai mult de 50% din angajaţii de la Renault, acordul poate fi validat. Celelalte două sindicate reprezentative, CFDT şi CGT, urmează să se pronunţe şi ele în cursul zilei de joi, potrivit Agerpres.

Acest acord face parte dintr-un plan mai amplu care prevede realizarea unor economii de peste două miliarde de euro pe trei ani, anunţat la finele lunii mai de conducerea Renault.

Planul prevede eliminarea a 15.000 de posturi la nivel global, dintre care 4.600 numai în Franţa. Cele 2.100 de posturi care sunt prevăzute să fie eliminate la uzinele franceze urmează să facă obiectul negocierilor.

Groupe Renault, producător auto din anul 1898, este un grup internaţional prezent în 134 de ţări, care a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule, în 2019. În prezent, compania are peste 180.000 de angajaţi, 40 de fabrici şi 12.700 de puncte de vânzare în întreaga lume.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.