Raiffeisen Bank a anuntat joi semnarea acordului cu Citibank Romania, tranzactia urmand sa fie finalizata dupa aprobarea de catre Consiliul Concurentei, cel mai probabil in trimestrul al treilea. 

Termenii financiari nu au fost anuntati. 

"Acordul prevede ca Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu de peste 100.000 de clienti, cu active de 460 milioane lei (peste 90 de milioane de euro) si peste 770 milioane de lei (peste 175 milioane euro) in depozite, potrivit datelor de la 31 decembrie 2012, precum si toti angajatii diviziei de retail a Citibank Romania", se arata intr-un comunicat al Raiffeisen. 

Steven van Groningen, presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania, a declarat ca modelul de afaceri al Citi pe toate segmentele de retail este similar cu cel al Raiffeisen si ca tranzactia a fost stabilita si luand in calcul calitatea portofoliului de credite preluat. 

"Vanzarea reprezinta cea mai buna solutie pentru clienti, angajati si actionari. (...) Vom continua sa investim in Romania pentru deservirea clientilor nostri corporativi globali si locali, a intreprinderilor mici si mijlocii, a institutiilor financiare si a sectorului public", a declarat in comunicat Tibor Pandi, directorul general al Citi Romania. 

Raiffeisen precizeaza ca pana la finalizarea trazanctiei clientii Citibank vor continua sa fie deserviti in conformitate cu prevederile contractuale si cu reglementarile si normele prudentiale aplicabile.