Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat ca luni va fi lansat in dezbatere publica proiectul de act normativ vizand derularea in 2013 a Programului de stimulare a innoirii parcului national auto, cunoscut drept "Rabla".

Numele programului s-ar putea schimba, insa, de anul acesta, pe langa alte aspecte. Pana in prezent, ministrul a spus ca valoarea tichetului obtinut contra casarii masinii uzate, mai vechi de 10 ani, va creste la 6.500 de lei (1.500 de euro), de la 3.800 de lei, dar si ca reducerea pentru achizitionarea unui autovehicul nou se va acorda pentru un singur tichet, eliminandu-se posibilitatea cumularii a pana la trei tichete, pentru a obtine o reducere mai mare.

Altfel, s-ar avea in vedere acordarea de bonusuri suplimentare pentru cei care isi duc la casat autoturismele vechi, fiind luata in calcul acordarea unei reduceri de 2.500 de euro la achizitionarea unei masini electrice, atat pentru cetatenii, cat si pentru firmele care se pot numara printre beneficiarii programului.

Programul de stimulare a innoirii parcului national auto a fost instituit in 2004, printr-o ordonanta de urgenta cu 11 articole (OUG nr. 99/ 2004), emisa de Guvernul condus de Adrian Nastase.