"La Salonul Auto de la Moscova, Group Renault va prezenta în premieră mondială un crossover Renault segment C. Noul vehicul va fi o adevărată lovitură pentru piața rusească de SUV-uri, care va întări poziția de lider a Renault în Rusia, pe acest segment. Lansarea acestui model va deschide un nou capitol în istoria Renault Rusia și nu numai. Rusia va fi prima țară în care va începe producția și în care se va vinde noul model. Producția noului crossover va începe la fabrica Renault din Moscova, care a fost selectată ca prima uzină pentru noul SUV global de segment C”, a anunțat Grupul Renault, într-un comunicat.

Renault a anunțat în martie că va fabrica un SUV Dacia Duster “premium”, o versiune mai scumpă şi mai rafinată, destinată piețelor din Rusia și celor asiatice.

“Vom propune un nou SUV compact bazat pe platforma Dacia Duster, de aceeaşi talie, dar poziţionat diferit”, explica, în martie, Bruno Ancelin, vicepreşedinte Renault responsabil de planificare produs.

Grupul Renault-Nissan-Mitsubishi deţine mai multe uzine în Rusia, iar alianţa este de asemenea acţionar majoritar la grupul Avtovaz (producătorul Lada) din 2014.

O premieră pentru Dacia, ale cărui modele sunt vândute sub sigla Renault în afara Europei, dar şi în Rusia, este că acest Duster “premium” va fi comercializat şi în China şi în Coreea de Sud undeva între finalul lui 2019 şi începutul lui 2020. Însă nu va fi vorba de exact acelaşi vehicul.

Chiar dacă modelele asiatice vor avea exact aceeaşi caroserie, ele vor fi bazate totuşi pe o platformă mai modernă şi mai elaborată. Bruno Ancelin susţine că modelele asiatice nu vor fi bazate pe platforma Logan din 2004, la fel ca toate modelele Dacia, ci pe cea a viitorului Renault Clio, care va fi prezentat la salonul auto de la Paris din luna septembrie.

Cu un număr de aproximativ 300.000 de unităţi pe an, această versiune “premium” a SUV-ului Duster ar urma să permită mărcii low-cost să îşi atingă obiectivul de a vinde două milioane de unităţi pe an în 2022, cu 500.000 de unităţi mai mult decât în 2017.