La Bistrita, spre exemplu, comerciantii au ajuns sa vanda cu o mie, doua mii de euro automobile pentru care au scos bani grei din buzunare cand le-au cumparat.

Domnul Vasile isi vinde masina ca sa aiba ce sa puna pe masa de craciun. Insa pana acum n-a avut noroc...

"Am cerut 2.600, nu am primit nimic. Vreau s-o dau si cu 1.500 sa cumpar un porc la copilas. Tot scadem, e criza, lumea e saraca", a povestit omul.

Si domnul Viorel este dispus sa lase din pret. Si cu toate acestea...

"E 2.8000, dar si cu 2.000 o dam. Mai lasam precis. Dar nu ne intreaba nimeni. Masina din 2008, tot ce vrei", s-a plans Viorel.

Vizitatorii se multumesc doar sa priveasca.

Si in Alba Iulia, comerciantii incearca sa isi vanda masinile. Domnul Vasile a ramas fara serviciu, asa ca a decis sa se desparta de camioneta sa. Cere 5.700 de euro pe ea, insa ar da-o multumit si cu 5.000.

"Ii adusa din Germania anul trecut. Am nevoie de bani. Toata lumea vinde pentru ca n-are bani", a explicat Vasile Dragoi. 

In asteaptarea clientilor este si domnul Ioan, care nu lipseste de la niciun targ. Spune ca masina e adusa din Italia, n-are decat doua saptamani, iar pretul este 6000 euro. 

Chiar daca masinile sunt ieftine, puterea de cumparare a scazut vizibil. Iar vanzatorii mai spera ca poate in preajma sarbatorilor piata se va mai dezgheta putin.