Totodata, Dacia lanseaza si o noua serie limitata transversala, intitulata „Explorer”, disponibila pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy si Duster.

“Pentru prima oara, Dacia include in oferta modelului Duster o cutie de viteze automata. Disponibila pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociata cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automata EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj si sase trepte reprezinta o adevarata revolutie fata de cutiile automate traditionale. Astfel, transmisia EDC imbina robustetea si costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea si caracterul practic al unei cutii automate”, a anuntat compania, intr-un comunicat.

Datorita intervalului scurt de actionare a ambreiajului, cuplul este transmis fara intrerupere, ceea ce asigura o schimbare a vitezelor buna si un confort deosebit pentru sofer.

Prin optimizarea algoritmului de schimbare a vitezelor, noul model reuseste sa ofere un consum redus si un nivel scazut al emisiilor de CO2.

In plus, costurile de utilizare sunt comparabile cu cele ale unei cutii manuale.

Citeste si: Cum arata noua versiune a SUV-ului Duster, pe care Renault o lanseaza in 2018. FOTO

Dacia a mai anuntat ca isi extinde gama in aceasta primavara cu o noua serie limitata transversala intitulata „Explorer”, care la exterior se remarca prin noile nuante propuse: Gris Islande si Orange Ocre (aceasta din urma disponibila doar pe modelul Sandero), dar si prin jantele specifice, de 16”.

Interiorul beneficiaza, la randul sau, de o serie de elemente menite sa dea un plus de personalitate noii serii limitate. Toate modelele Explorer dispun de sistemul Media Nav cu ecran de 7”.

Atat modelul Duster 4x2 EDC, cat si noua serie limitata Explorer pot fi comandate in intreaga retea Dacia incepand de vineri.

Preturile noilor versiuni variaza intre 11.200 de euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Explorer echipat cu motorul 0.9 TCe de 90 CP si 15.450 de euro (TVA inclus) pentru modelul Lodgy Explorer 1.5 dCI 109 CP.

In cazul gamei Duster, noua versiune Laureate 4x2 EDC 1.5 dCI 109 CP este disponibila la un pret de 16. 550 de euro, cu 1.300 de euro mai mult decat modelul Laureate corespunzator echipat cu cutie de viteze manuala.

Versiunea Duster 4x2 Explorer echipata cu transmisia EDC poate fi comandata la un pret de 17.700 de euro (TVA inclus).