Leitner il inlocuieste in functie pe Rainer Trischak, numit director general la Porsche Informatik, parte a holdingului in Salzburg, Austria.

Kurt Leitner (49 ani) are o experienta de 20 de ani in managementul strategic si al dezvoltarii afacerilor in cadrul Porsche, la nivel international.

A detinut anterior postul de director general al Porsche Chile, dezvoltand activitatea de import pentru automobilele Volkswagen, dar si pentru Volkswagen Autovehicule Comerciale, divizia de camioane a Volkswagen, Audi, Skoda, Lamboghini, Bentley si MAN. 

Austriacul revine in Romania, la trei ani dupa ce a ocupat pozitia de director general al Porsche Finance Group Romania. 

Vanzarile Porsche Romania, in crestere cu 11,23% in primele opt luni ale anului 

Vanzarile importatorul general pentru marcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Das WeltAuto au crescut cu 11,23%, pana la 14.678 de unitati, in primele opt luni din 2015, fata de aceeasi perioada din 2014, arata rezultatele companiei, publicate miercuri. 

Marcile din portofoliul companiei, vandute la nivel local, au inregistrat, intre ianuarie - august, o cota de piata de 22,8% pe segmentul de autoturisme si 6,6% pe cel de autovehicule comerciale. 

In primele opt luni ale anului, marca Volkswagen Autoturisme a inregistrat 6.223 de unitati livrate (cota de piata de 10,1%), iar modelele din gama care se mentin in topul preferintelor clientilor raman Golf, Polo, Jetta si Passat. 

Totodata, marca Volkswagen Autovehicule Comerciale a inregistrat, in perioada analizata, 612 unitati livrate si o cota de piata de 6,6%, in mare parte datorita noilor modele Caddy 4 si Transporter T6, dar si Crafter. 

De asemenea, Audi a consemnat, in 2015, un numar de 1.233 de livrari, pana la momentul actual, iar printre modelele preferate de catre romani s-au remarcat: Audi Q3, cu 252 de autoturisme vandute, Audi Q5 (247) si Audi Q7 (118 unitati). 

Pe marca Skoda, in primele opt luni ale anului, au fost livrate 5.502 de autovehicule noi, echivalentul unei cote de piata de 8,9%. 

In plus, rezultatele obtinute de Seat in Romania arata 1.105 de unitati livrate in primele opt luni, adica o cota de piata de 1,8%, iar modelele Leon, Leon ST si Toledo sunt pe lista celor mai bine vandute modele din gama.

Das WeltAuto, divizia de autovehicule de ocazie a grupului, a raportat in 2015 aproximativ 5.100 unitati de unitati comercializate. 

Porsche Romania este cel mai mare importator auto din Romania. Compania a fost infiintata in noiembrie 1997 si care apartine de Porsche Holding GmbH, in Salzburg. 

Din martie 2011, holdingul Porsche a fost inglobat in concernul Volkswagen AG drept una dintre subsidiarele sale, pastrand insa structurile independente.