Denumita Casco Partener, polita scuteste clientii RCA ai companiei de "timpul pierdut si neplacerile cauzate" in urma unui incident auto cu un sofer asigurat la alta companie, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

"Din estimarile facute pana in prezent, recuperarea individuala a daunelor produse in urma unui incident auto poate dura si cateva luni, in vreme ce noul produs garanteaza ca banii vor fi primiti in cel mai scurt timp posibil, in maxim 7 zile de la acceptarea dosarului complet", se precizeaza in comunicat.

Asirom estimeaza ca va incheia peste 100.000 de polite Casco Partener pana la sfarsitul anului. Tariful de prima variaza intre 30 si 160 de lei/an, in functie de categoria vehiculului si de suma asigurata declarata, platita integral la incheierea contractului.

"Astazi marcam un nou moment in evolutia pietei de asigurari din Romania, Asirom fiind prima companie care vine cu o solutie menita sa raspunda celor mai frecvente nevoi si nemultumiri ale detinatorilor de polite RCA, respectiv asigura recuperarea banilor rapid si scade perioada de neutilizare a masinii", a declarat, in comunicat, directorul general al companiei, Boris Schneider.

Directorul Diviziei Vanzari Alternative al Asirom, Catalin Stroe, a afirmat ca noua polita se adreseaza atat clientilor noi, cat si celor existenti ai companiei, oferindu-le posibilitatea sa evite partea neplacuta a incidentelor auto, legata de birocratie si reparatii.

Polita este valabila pentru accidentele care au avut loc in Romania, iar polita se poate incheia pe perioade de 6 sau 12 luni. Stroe a precizat ca Asirom a ajustat tariful de prima al politei RCA de la 1 iunie.

"De la aceasta data, un client care detine o Dacia Logan 1.4 va plati 414 lei pentru achizitionarea pachetului RCA si Casco Partener. Anterior, pentru acelasi autovehiculul, polita RCA costa 466 lei. Totodata, tariful de prima pentru Casco Partener se ridica la 44 lei pentru Dacia Logan 1.4", a declarat directorul Diviziei Vanzari Alternative al Asirom, adaugand ca portofoliul RCA al companiei numara circa 600.000 de clienti.

Stroe a mai spus ca polita Casco Partener nu se adreseaza clientilor care detin o asigurare facultativa Casco.