Noul model Audi este comercializat la pretul de 210.000 de dolari, potrivit revistei americane Forbes.

Ce are noul R8 atat de special? Ei bine, modelele din aceasta gama reprezinta “varful” a ceea ce Audi ofera clientilor din toata lumea. Mai mult decat atat, noua editie limitata este mai usoara si mai puternica decat versiunea Coupe si are o viteza de top de aproximativ 320 kilometri pe ora.

Autovehiculul accelereaza de la zero la 100 de km/ora in 3,8 secunde iar sub capota “stau” 560 de cai putere. Are un motor V10 de 5,2 litri iar cadrul este fabricat din magneziu usor, armat cu fibra de carbon pe panourile laterale si pe cele din spate, potrivit Forbes.

Bolidul cantareste cu 85 de kilograme mai putin decat “obisnuitul” RB Coupe si are suspensii sport care asigura un control mai bun.

Audi isi demonstreaza capacitatea de a oferi clientilor un astfel de bolid dat fiind faptul ca, de curand, au anuntat cel de-al 13-lea record consecutiv de vanzari, dupa ce au comercializat 9.354 de vehicule doar in luna ianuarie 2012. Fata de aceeasi luna din 2011, cresterea vanzarilor a fost cu aproape 20 de procente.

Livrarile noului R8 Spyder vor fi disponibile incepand cu aceasta luna, iar fiecare masina va fi numerotata pe schimbatorul de viteze, si nu pe motor, asa cum se intampla de regula in cazul editiilor limitate, subliniaza Forbes.

Sursa foto: Forbes

Citeste si:

De ce a asteptat Ferrari 2012 ca sa-si lanseze cea mai puternica masina din toate timpurile VIDEO