AeroMobil a anuntat ca AeroMobil Flying Car, expusa la Top Marques Monaco, se poate transforma in vehicul zburator in mai putin de trei minute.

Aripile vehiculului sunt retractabile, astfel incat se pot plia sau desface, pentru a circula pe drumuri publice sau sa zboare.

Compania, unul dintre dezvoltatorii unor astfel de vehicule zburatoare, vrea sa fabrice initial pana la 500 de unitati, la un pret de 1,2-1,5 milioane de euro.

Pentru a decola, vehiculul are nevoie de un aerodrom sau de un alt loc autorizat, iar soferii trebuie sa aiba permis de conducere si licenta de pilotaj, a declarat directorul de comunicare al AeroMobil, Stefan Vadocz.

Inainte ca masinile zburatoare sa poata intra pe piata, trebuie sa depaseasca numeroase ingrijorari legate de siguranta zborului.

Guvernele studiaza deja cum sa reglementeze dronele si masinile autonome, in timp de industria auto si cea a aviatiei lucreaza la sisteme informatice si la organizarea oraselor, pentru a se asigura ca vehiculele pot circula pe coridoare sigure.

Si un start-up olandez a anuntat, recent, ca a reusit sa construiasca un automobil zburator, care respecta atat regulile de circulatie pe sosele, cat si regulamentele pentru traficul aerian. Vehiculul, care este o combinatie intre o masina si un elicopter, a fost inventat de compania olandeza Pal-V, care promite ca primul model va intra in productie in 2018.