Ferrari si Lamborghini au prezentat, la inceputul saptamanii trecute, la Salonul Auto de la Geneva, doua modele care costa peste 250.000 de euro fiecare.

Salonul a fost deschis publicului in acest weekend, iar bogatii lumii s-au grabit sa-si rezerve bolizii care le-au atras atentia.

Asadar, toate masinile Ferrari si Lamborghini, programate sa fie produse in cursul acestui an au fost deja vandute. In avans, sa fim expliciti.

Producatorul italian va livra doar 800 de Ferrari FF in 2011.

„Am vandut deja toate cele 800 de Ferrari FF pe care urmeaza sa le producem in acest an”, a spus CEO-ul Ferrari, Luca di Montezemolo.

Noul model de Ferrari reprezinta o noutate absoluta pentru celebra casa italiana. Acesta foloseste un sistem de tractiune integrala. Desi s-a vehiculat mult despre faptul ca noul model Ferrari ar fi un SUV, zvonurile nu s-au concretizat. Ferrari FF a fost prezentat publicului drept „cel mai rapid break”, vizibil diferit insa de un break clasic. Masina are patru locuri, doua portiere si un portbagaj cu o capacitate minima de 450 de litri.

In ceea ce priveste detaliile tehnice, modelul are un motor V12, cu o capacitate de 6,3 litri si 650 de cai-putere. Si inca ceva. Poate ajunge pana la 335 de kilometri pe ora.

Vezi AICI VIDEO si GALERIE FOTO cu noul model Ferrari!

Daca ne referim la celalalt model preferat de bogatasi, afla ca Lamborghini Aventador a fost numit astfel dupa un taur faimos. Si acest model foloseste un sistem de tractiune integrala Haldex si poate ajunge la o viteza maxima de 350 de kilometri pe ora.

Spre deosebire de Ferrari FF, Aventador are un motor V12 de 700 de cai-putere si portiere care se deschid pe verticala. Si costa putin mai mult decat celebrul „calut”. Doar cu cateva mii de euro.

Te intrebi cate Lamborghini se vor produce in acest an? Doar 600-700 de astfel de modele, deja rezervate de colectionari.