Targul auto din Vitan din Bucuresti s-a umplut de masini aduse din Germania. Da saptamana viitoare, soferii vor plati si cu 25% mai putin la prima inmatriculare, potrivit noii taxe auto.

Domnul Zamfir are deja banii pregatiti, 7.000 de euro, si a venit in prospectie. Numai ca preturile l-au descurajat. In schimb, a gasit pe cineva care i-ar putea aduce o masina din Germania.

Un autoturism adus din Germania a costat la nemti 5.000 de euro. Drumul pana in Romania, plus taxa de inmatriculare si alte biruri platite la stat au ridicat pretul masinii la 6.000 de euro.

Acelasi model din 2008 inmatriculat deja in Romania costa aproximativ  7.000 de euro, asa ca-i mai avantajos unul adus de afara, sustin vanzatorii de masini second hand.

"100.000 de km in Germania fac cam cat 10.000 in Romania pe gropile noastre. De acum incolo am impresia ca o sa se aduca mai multe de afara si o sa inceteze cumparararea din tara de aici", spune Daniel Nistor, vanzator de masini din Germania.

Taxa auto a fost publicata in Monitorul Oficial, iar Guvernul a adoptat astazi normele de aplicare. Asta inseamna ca de luni, toti soferii care vor sa cumpere o masina inmatriculata inainte de 2007, vor plati noul bir.