Mercury Grand Marquise adus din Statele Unite. Inspectorii Fiscului l-au confiscat si sperau sa obtina pe el macar 1300 de euro. Masina este din 1997 si are un motor de 4600 de centimetri cubi, asa ca taxa de prima inmatriculare ar ajunge la cel putin 7000 de euro. Cat o Dacie noua.

Si la Aradm Fiscul ar trebui sa recupereze 5000 de euro din vanzarea unei Dacii si a unui Opel. Dar, cum pentru cele doua taxele de inmatriculare ajung 13.000 de euro, cel mai probabil vor ajunge la casat.

In toata tara, Fiscul a confiscat zeci de masini inmatriculate inainte de 2007. Inspectorii stiu ca n-au cui sa le mai vanda.

Culmea este ca statul confisca si multe masini de lux, insa acestea nu ajung la licitatii, se duc cu titlu gratuit tot la stat. Iar potrivit noii legi de la Ministerul Mediului, pentru aceste masini statul, spre deosebire de oamenii de rand, este scutit de la plata taxei de prima inmatriculare.

Daca nu vor reusi sa vanda masinile ca sa recupereze pagubele, din cauza taxei auto, reprezentantii Fiscului vor confisca si vor scoate la licitatie alte bunuri ale datornicilor.