In septembrie, Mercedes a vandut 143.000 de masini, cu 16% mai mult decat anul trecut, in aceeasi luna. Vanzarile au fost de doua ori procentual mai bune decat ale BMW-ului. Si Audi a crescut mai putin decat Mercedes raportat la septembrie 2012 (+10%). Toate cele trei branduri se bat la cutite pentru locul I in vanzarile premium an de an. Masinile de volum ale celor trei producatori sunt acum CLA (Mercedes), Seria 4 (BMW) si A3. Anul trecut, BMW a mers cel mai bine.

Acum insa, Mercedes e numarul 1 si marginile de profit au crescut o data cu vanzarile si sunt mai aproape de cele ale competitiei. In primele noua luni (sfarsitul lui septembrie), "steaua" Germaniei a crescut cu 10%, la 1.06 mil. masini vandute in toata lumea. 

BMW are in continuare cele mai bune vanzari cantitativ, cu 158.000 de bucati in septembrie si 9% cresteri de la inceputul anului (1.21 mil. masini). Audi a avut o crestere si mai mica in perioada ianuarie-septembrie, 8% (1.18 mil. masini). Deci Mercedes a crescut un procent in vanzari comparativ cu BMW si doua in comparatie cu Audi. 

Volumele Mercedes sunt la 88% din cele BMW, cu 1% mai bine decat in 2012. Audi a pierdut un procent comparativ cu 2012 si este la 98% din vanzarile BMW. 

Toate marcile vor sa recupereze in SUA, China si America de Sud pierderile de pe pietele din Europa. Numai in China, Audi si BMW au crescut in primele 9 luni cu 21, respectiv 20%. Mercedes a marcat doar 8% cresteri.

CLA a fost modelul care a intetit fanatstic vanzarile Mercedes in segmentul compact (+91%). In clasa asta, Mercedes mai are modelele "A" si "B". Din noiembrie pentru pietele importante si de la incepuitul lui 2014 pentru celelelate tari va intra la vanzare si GLA-ul, noul SUV mic recent-lansat.