Prin acest acord, Ford va beneficia de garantii de stat pentru investitii.  

La semnarea acordului intre cele doua institutii vor participa Sebastian Vladescu, vice-presedintele BEI, Matthias Kollatz-Ahnen si  Wolfgang Schneider‪, vice-presedintele Ford Europa.

BEI a aprobat in luna mai un imprumut de 600 milioane euro catre Ford Europa, dintre care 200 milioane euro sunt destinate cercetarii si dezvoltarii la compania Ford Werke GmbH din Germania, iar 400 milioane euro vor fi investite in proiectul uzinei de la Craiova.

Guvernul a decis deja sa acorde Ford garantii de 320 de milioane de euro, care acopera 80% din creditul de la Banca Europeana de Investitii destinat confinantarii unui proiect de dezvoltare a unui motor cu emisii reduse de dioxid de carbon si productiei ulterioare la uzina din Craiova.

Mai multe firme membre ale Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) au fost contactate de reprezentantii Ford Romania in vederea semnarii unor eventuale contracte, potrivit spuselor lui Constantin Stroe, presedintele organizatiei profesionale.

Reprezentantii Ford Romania au declarat ca spera sa stabileasca relatii de cooperare cu furnizori romani de compnente auto si intentioneaza sa utilizeze serviciile cat mai multor operatori locali, care indeplinesc standardele companiei.