Decizia vine în urma scăderii cererii de la producătorii auto, care au suspendat activitatea în regiune pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Schaeffler va "ajusta capacităţile sale de producţie din Germania şi Europa. Ajustările vor fi realizate în funcţie de specificul fiecărei unităţi şi va ţine cont de cerinţele specifice ale diviziilor companiei", se arată într-un comunicat al companiei germane.

Firma italiană Magneti Marelli a precizat că săptămâna aceasta va suspenda activitatea la majoritatea fabricilor sale din Europa, după ce oprise deja producţia în Italia până în 27 martie.

Grupul german Webasto şi-a închis unitatea din Les Chatelliers-Chateaumur, Franţa, şi o uzină din Torino, Italia, a declarat preşedintele Holger Engelmann pentru Automotive News Europe.

"Ne aşteptăm să fim nevoiţi să reducem producţia, în special în Europa şi SUA", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al companiei suedeze Veoneer a precizat că fabricile din Suedia, Franţa şi Canada "lucrează la un nivel extrem de scăzut".

Bosch, cu sediul în Stuttgart, a anunţat că din 25 martie va fi redusă drastic activitatea la unităţile sale din Germania, după ce anterior suspendase sau redusese producţia la fabricile din Franţa, Italia şi Spania.

Continental, cu sediul în Hanovra, a precizat, fără a da amănunte suplimentare, că va opri producţia unităţilor sale.

Grupul german ZF a anunţat că ia măsuri pentru încetinirea sau suspendarea producţiei pe piaţa sa internă, unde a cerut Guvernului ajutor la acoperirea salariilor în timpul crizei. Şi Webasto ia în considerare să solicite ajutor, a declarat un purtător de cuvânt.

ZF Friedrichshafen, Magneti Marelli, Veoneer, Webasto, Schaeffler, Bosch şi Continental sunt prezente şi pe piaţa din România, unde au câteva zeci de mii de angajați.

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Potrivit compnaiei, Continental România are peste 20.000 de angajați pe piața locală, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.