Sediul, construit dupa un parteneriat incheiat intre importatorul Cefin Trucks si filiala din Turcia a Ford, cuprinde zone de servicii de vanzari, servicii postvanzare si piese de schimb. Zona de service este dotata in conformitate cu standardele recomandate de producatorul american, oferind toate serviciile de garantie sau postgarantie pentru modelele Ford Trucks, potrivit reprezentantilor companiei.

Inaugurarea face parte din strategia globala pe segmentul camioane al constructorului american, care continua sa dezvolte o retea cu acorduri de distributie pe trei continente, in special in Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Rusia si Turcia si, cel mai recent, in Europa de est.

"Intrucat am crescut deja prezenta noastra in diferite regiuni ale lumii, Europa de est este acum piata noastra prioritara. Suntem foarte incantati sa anuntam ca acest sediu reprezinta unul dintre cele mai importante repere ale planului de distributie al Ford Trucks, deoarece este primul nostru pas in Romania si cel mai important din Europa pana acum. Cefin Trucks este un partener de afaceri foarte important pentru noi si credem ca acest centru va contribui in mod semnificativ la prezenta Ford Trucks in Romania si Europa", a declarat Lisa King, reprezentanta Ford Otosan.

Centrul de service al Cefin Trucks are 85 de angajati, inregistreaza o medie de 600 de reparatii pe luna si are o capacitate de reparatii simultane insumand pana la 25 de vehicule pe zi. Sediul Ford Trucks are o suprafata dedicata de 17.000 mp, impartita dupa cum urmeaza: o cladire de aproape 3.900 mp (amprenta la sol), parcare betonata pentru stocurile de vehicule - 13.000 mp, suprafata totala a birourilor - aproape 1.700 mp, suprafata totala a service-ului si depozitului de piese de schimb - aproape 3.000 mp. Service-ul autorizat Ford Trucks are 9 linii de lucru: 7 linii de reparatii cu elevatoare, 1 pentru ITP (inspectie tehnica periodica) si 1 linie de spalare a camioanelor.

Obiectivul Ford Trucks in Romania este de a obtine o cota de pieta de peste 6% din volumele totale ale segmentelor sale tinta. Anuntul oficial al lansarii companiei a fost publicat in decembrie 2016. Prezenta companiei in cele mai importante zone ale tarii va fi asigurata de sucursalele existente ale Cefin Trucks, cele din Bucuresti, Arad, Deva si Timisoara fiind deja operationale, si de catre sediile partenerilor, actionand sub un mandat limitat ca furnizor de servicii postvanzare, piese de schimb, intretinere, reparatii. Sediul Ford Trucks din Bucuresti a fost lansat cu un rebranding, in urma unei investitii de peste 200.000 de euro.