Rezultatele includ vanzarile productiei fabricii din Craiova, preluata de grupul american Ford in 2007, si livrarile retelei de dealeri. 

Numarul mediu de salariati ai companiei a scazut de la 3.745, in 2012, la 3.448, la finele anului trecut, potrivit datelor transmise de companie la Ministerul Finantelor. 

Ford a lansat la jumatatea anului 2012 constructia modelului B-Max, produs exclusiv la fabrica din Craiova si comercializat doar pe piata europeana. 

Constructorul auto a asamblat 18.221 de masini B-Max in primul trimestru al acestui an, acoperind 19% din productia auto locala in acest interval, iar aproape toate masinile au mers la export. 

Ford produce in prezent la Craiova si motoare pe benzina EcoBoost de 1,0 litri si 1,5 litri, acesta din urma echipand modele produse in America de Nord si Asia. 

Anul trecut, productia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprita pentru 35 de zile, in timp ce la motoare a fost sistata timp de sapte zile. Ford a anuntat opriri temporare de productie si in prima parte a acestui an. 

Ford este unul dintre cei doi constructori auto din Romania, alaturi de Dacia, companie detinuta de grupul Renault.