Compania a anuntat ca peste 500 de noi angajati vor fi recrutati pentru a sprijini nevoile zonei de productie vehicule.

Acestia se adauga celor 976 de angajati deja anuntati in luna aprilie si celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru Productia de Motoare. In aceste conditii, numarul de angajati care se alatura uzinei din Craiova in 2017 ajunge la aproape 1700”, se arata in comunicat.

Oprirea productiei modelului B-MAX vine in contextul in care monovolumele sunt inlocuite treptat de SUV-uri si Crossovere.

”In acest context se incadreaza SUV-ul de succes de clasa mica EcoSport, care va fi construit pentru clientii din Europa la uzina Ford din Craiova incepand cu toamna acestui an. Investitia pentru productia noului EcoSport se ridica la aproape 200 de milioane de euro”, se arata in comunicat.

Anuntul care priveste cele peste 500 de locuri de munca aditionale vine in contextul in care Ford a lansat in luna aprilie o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de baza si calificati care vor sprijini productia noului EcoSport. In plus, compania a demarat si procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicati productiei de motoare la uzina din Craiova.

Din momentul preluarii uzinei din Craiova, in 2008, Ford a investit peste un miliard de euro in facilitatile de productie din Romania. In acest moment, numarul de angajati de la Craiova - atat in zona de productie vehicule, cat si in cea de productie motoare - este de 2860 de persoane.