"Mutăm producţia pe scară largă a Escape PHEV în 2021. Primul Escape PHEV va fi vândut anul viitor", a precizat un purtător de cuvânt al producătorului auto american, scrie Agerpres.

Compania a anunţat că a rechemat la service 20.500 de vehicule Kuga PHEV în Europa şi luna trecută a suspendat vânzările acestui model, din cauza potenţialelor temeri privind bateria de înaltă tensiune care, în anumite cazuri, poate provoca o explozie.

Ford, care produce vehiculele Escape la fabrica din Louisville, Kentucky, planificase iniţial producţia în primăvara anului trecut, dar a amânat-o până în vara acestui an, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a forţat compania să închidă fabricile. Kuga şi Escape au aceeaşi baterie şi motor.

Modelele plug-in hibrid fac parte din strategia Ford de a cheltui 11,5 miliarde de dolari pentru a trece la vehicule electrice. Anul acesta ar urma să fie produs în Mexic primul model electric Mustang Mach-E.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România, la Craiova, unde produce modelel Ford EcoBoost și Ford Puma, precum și motorul EcoBoost.