Potrivit unui comunicat al Ford România, pe lângă implementarea tuturor reglementărilor generale privitoare la protejarea sănătăţii, Ford va recurge în unele cazuri chiar şi la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent, care se aplică la nivel global pentru Ford Motor Company, pentru a asigura tuturor angajaţilor cea mai bună protecţie posibilă.

"Ford va produce măşti de faţă pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măştilor de faţă pentru uz propriu, compania contribuie la reducerea cererii din lanţurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecţie personală care sunt necesare serviciilor medicale şi altor industrii. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei. Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simţul de responsabilitate şi disciplină al angajaţilor pentru buna şi corecta implementare a acestora", afirmă reprezentanţii Ford într-un comunicat de presă.

Atât Ford, cât și Dacia au anunțat că reiau producția din 4 mai, după ce uzinele au fost închise mai bine de o lună din cauza coronavirusului și aproape 20.000 de angajați au fost trimiși în șomaj tehic.

Gigantul american Ford a reluat, luni, producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, uzina de la Craiova urmând să reia activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare.

Dacia, pe de altă parte, a fost reluat parţial, în 21 aprilie, activităţile de producţie la Uzinele Dacia de la Mioveni au începând din 21 aprilie, pe bază de voluntariat, urmând ca, din data de 4 mai, să fie reluate activităţile în cadrul Uzinei Mecanice şi Şasiuri, respectiv Uzinei Vehicule, în departamentul Presaj, a anunţat, săptămâna trecută, Grupul Renault România.