Producatorul auto va elimina circa 110 din 550 de posturi manageriale in regiune, la brandurile Fiat, Alfa Romeo si Lancia, a aratat sursa.

Aproximativ 100 din aceste pozitii vor fi eliminate in Italia, iar alte doua surse au precizat ca restructurarea a inceput deja din luna iunie.

Un purtator de cuvand al Fiat a refuzat sa comenteze.

Politicienii si sindicatele preseaza Fiat sa investeasca in Italia, iar grupul a anuntat ca nu va renunta la piata locala, chiar daca este pe cale sa inregistreze in acest an pierderi de 700 de milioane de euro in Europa.

"Este o hemoragie controlata. Am lucrat pentru evitarea conflictelor in companie. Numarul exact al directorilor concediati va depinde de decizia pe care Fiat o va lua cu guvernul asupra viitorului plan pentru operatiunile din Italia", a declarat Roberto Granatelli, un lider sindical din Torino.

Fiat a sistat temporar noile investitii in Italia, reducand cheltuielile in Europa cu 500 de milioane de euro in acest an, si a amanat lansarea unor noi modele. Directorul Fiat nu anticipeaza ca vanzarile europene se se redreseze inainte de 2014 cel mai devreme.