Utilizarea capacitatii Chrysler, companie controlata de Fiat, se afla aproape de nivelul maxim, ca urmare a cresterii puternice a vanzarilor. 

Directorul general al celor doua companii auto, Sergio Marchione, cere guvernului de la Roma sa reduca taxele pe masinile exportate, astfel incat sa construiasca competitiv in Italia masini pentru America de Nord, au afirmat surse apropiate situatiei.

Seful Fiat si Chrysler lucreaza inca la detaliile planului si ar putea face un anunt pana la sfarsitul lunii octombrie.

"Exporturile din Italia sunt o modalitate de a folosi capacitatea din aceasta tara, iar livrarile la extern pot ajunge oriunde", a declarat seful operatiunilor internationale ale Chrysler, Mike Manley.

Fiat a suspendat productia din Italia, reducand cu 500 de milioane de euro cheltuielile in Europa in acest an, si a amanat introducerea de noi modele, intrucat grupul italian se indreapta catre o pierdere de 700 de milioane de euro pe piata europeana pentru 2012. 

Fabricile Fiat din Italia functioneaza la 50% din capacitate, fata de media de 70% la nivelul industriei auto in Europa, potrivit Deutsche Bank.

Firma de cercetare IHS Automotive estimeaza pentru Chrysler o utilizare de 100% a capacitatilor de productie din America de Nord in acest an, informeaza Mediafax.